Christer - CD

Själv Inte Ensam


Den som vill köpa min CD - Själv Inte Ensam

sätter in 50 kr på Bankgiro 370-2933

Det kan också vara bra att skicka ett mail till mig genom att klicka här så vet jag att jag ska förbereda paketet

Skivan finns också på iTunes, Amazon och flera andra ställen om man hellre vill ladda ner den

          

Texter och provlyssning

(Klicka på titeln)

Min kärlek                        I morgon är en joker           Okey, du vinner

Kärleken har lämnat mig           Tillbaka till mig                    Rock and roll och erotik

Årstider                                         Ambitiöst (men banalt)      Älskar dig (Lita på mig)

Ingen mening med att vänta             Skrupelfri                        Kärlekens älv

Slussen-Odenplan                      Tio i topp                              Vad vet man ändå

Lucianatten                                 Musslan                                Ryck upp dig (Remix)

Varför just denna skiva och varför just detta namn?


I början när jag skrev och spelade in musik fick jag bara använda instrument som jag faktiskt kunde spela, så det vart gitarr, bas o trummor och inspelningarna av låtarna begränsades rejält av min instrumentalförmåga.


Sen när jag började spela med andra så blev det med nödvändighet en blandning av olika viljor och förmågor, på gott och ont. Jag ska inte på något sätt hävda att jag varit missnöjd med det som vi åstadkommit i olika spelkonstellationer, men…...


När jag sedan i början av 2000 gjorde nya bakgrunder till Hans-Eriks och min miljöpjäs ”Skogen” föddes iden att göra om inspelningarna av mina låtar utan begränsningar vare sig i instrument eller arrangemang och där jag fick bestämma det mesta själv.


Till min hjälp och som riktkarl när viljan blir för yvig har Svante fungerat.


All musik och de flesta röster är min/mina, men på några ställen förekommer mina kompisar Stefan Lindeborg, Hans-Erik Gother och Svante Holmberg. Delar av Långbrodalskören framträder också på Kärlekens Älv i form av Martin Wikmark, Bengt Edewald, Kina Wredlert, Jenny Törnqvist, Fredrik Brolund, Lars Landin, Ann-Mari Loreby och Lena Schultz. Tack för det – det var stort.  


Svante har också spelat in och producerat hela klabbet med den äran.


Till vår hjälp har vi haft herrar Cubase och Logic, Roland, Alesis, Virtual Guitarist och Bassist och sångcoachen Melodyne……och jag har haft kul varenda millimeter av vägen.

För de som inte känner mig


Född 1953 på Södra BB, uppväxt i Fruängen. Morfar gav mig gitarren, farfar spelade cittra och pappa lite husbehovsgitarr.


Kommunala musikskolan drillade början av min musikaliska resa, och när jag slutligen sa till min gitarrfröken Winnie Malmborg att det fick vara nog fick jag - äntligen - lära mig lite ackord och harmonilära.


Men vad hjälpte det, jag spelade som jag ville och kompade stora delar av min och mina kompisar Janne, Björne, Göran, Ronny, Tom & Tonny och ”Ska vi bryta arm?”-Tord:s uppväxt i och ikring Långsjön.


Sedan har det spelats i olika konstellationer, först med min kompanjon Hans-Erik Gother på diverse personalfester på Solberga sjukhus – sedermera på olika pubar/restauranger i stan - oftast på Gröna Jägaren på Götgatan, speciellt medan vi utbildade oss till sjuksköterskor – ganska länge ikring fotbollslaget FC Pojs fester, där jag också lärde känna Stefan Lindeborg som spelat stor roll i resten av min musikaliska utveckling.


Han tog initiativet till det som sedermera blev Distans - mitt/vårt band – Forumet för min musikalitet. Hans-Erik engagerades som gitarrist på ett ganska naturligt vis. Min lillebror Kjell kom med i bandet som keyboardist efterhand och jag programmerade vår trummis ”Roland” mer och mer begåvat och skapade mer komplicerade bakgrunder.


Bandet upplöstes så småningom av olika skäl. Stefan och jag försökte en tid hålla liv i en slags studio-variant av Distans men även detta dog då Stefan flyttade till Norrtälje.


Därefter har jag spelat med ”Shit Happens” – ett 60-tals coverband med min kompis Andörs och hans bror Svante som sedan har blivit min soul-mate i mitt musikaliska värv och han har också producerat det jag gjort post Distans – med eller utan Stefan och Hans-Erik.


Fredrik Brolund är också en icke oväsentlig del av mitt post-Distans liv, på jobbet och på cafe-grunkor borta på Södertörns Högskola och – det kanske finns ett liv efter.........


Jag har också lite kortvarigt deltagit i Hans-Eriks Bluesband som keyboardist/basist/gitarrist/sångare men givit upp detta för lite yvigare musikaliska ambitioner, och vad vet man – vadsomhelst kan hända.


Rock on


Christer